Lovasoktatás

Egészen a kezdetektől a haladó lovasoktatásig

Lovasoktatóink

Ha lovagolni szeretnél, hívd az oktatókat!

Dornyi Fanni

Tel.: 30/733-4710

Oktatás: kedd, vasárnap

A Széchenyi István Egyetemen tanulok jogász hallgatóként. 12 éves korom óta lovagolok, ami azóta is meghatározó szerepet tölt be az életemben. Azt szeretném elérni, hogy a gyerekek és a felnőttek is megszeressék a lovaglást és a lovakat egyaránt.

Bessenyei Anna

Tel.: 30/862-5454

Oktatás: kedd, szerda, csütörtök, péntek, szombat

Kiskorom óta érdekelnek a lovak, de rendszeresen 2008-ban, 12 évesen kezdtem el lovagolni, amely azóta is nagy szenvedélyem. 2016-ban ismertem meg az Aranyménes lovardát, akkor még csak lovagolni jártam. Pár évvel később már segítettem a lovas táborokban, majd ezt követően csatlakoztam a lovarda oktatói gárdájához. Munkám során szeretném minél több gyerekkel és felnőttel megszerettetni a lovakat és a lovaglást, illetve a lehető legtöbb tudást átadni számukra. A lovasoktatói képesítésem mellett az Eötvös Loránd Tudományegyetem biológus mesterszakán végeztem.

Lovasoktatás

Sétáltatástól a vágtáig

Sétáltatás

Óvodásoknak, kisiskolásoknak javasoljuk az első lovaglások alkalmával a 15 perces sétáltatást. A foglalkozások alkalmával a lovas megszokja a ló mozgását, megtanul kapaszkodás és kengyel nélkül biztonságosan egyensúlyban ülni a lovon. A sétáltatás célja, hogy a különböző feladatok által a gyermek alapvető tornagyakorlatokat bátran végre tudjon hajtani a lovon.

Futószáras oktatás

A futószáras oktatás során a lovas megtanul helyesen, zártan, elengedetten és egyensúlyban ülni. A ló önálló irányításának előfeltétele, hogy megtanulja a lovas segítségadásokat és azok alkalmazását. A szükséges futószáras alkalmak száma az oktatáson való részvétel rendszerességétől és gyakoriságától, illetve az egyéni képességektől függ. 

Osztálylovaglás

Önállóan lovagolhat az a lovas, aki egyensúlyban ül könnyű- és a tanügetésben, képes a lovat irányítania lépésben és ügetésben, és a segítségadás alapjait elsajátította. A lovas megtanulja a lovardai alakzatokat, ívek és körök lovaglását, a jármódok szabályozását, átmenetek lovaglását  lépés és ügetés jármódban. A vágta feltétele a stabil, elengedett tanügetés. A vágtabeugratás és felvételek segítségadásai után, majd mindhárom jármódban a helyes ülés és a lovasérzés elmélyítése a cél.

Iskolalovaink

Póniktól a nagylovakig

Dudika
Sári
Kármen

Életképek a lovasoktatásról