Lovasoktatás
Egészen a kezdetektől a haladó lovasoktatásig

Lovasoktatóink

Ha lovagolni szeretnél, hívd őket!

Bessenyei Anna

Tel.: 30/862-5454

Oktatás: hétfő, kedd, csütörtök, péntek, szombat

Sághi Judit

Tel.: 20/221-6484

Oktatás: szerda, péntek, vasárnap

Lovasoktatás

Sétáltatástól a vágtáig

Sétáltatás

Óvodásoknak, kisiskolásoknak javasoljuk az első lovaglások alkalmával a 15 perces sétáltatást. A foglalkozások alkalmával a lovas megszokja a ló mozgását, megtanul kapaszkodás és kengyel nélkül biztonságosan egyensúlyban ülni a lovon. A sétáltatás célja, hogy a különböző feladatok által a gyermek alapvető tornagyakorlatokat bátran végre tudjon hajtani a lovon.

Futószáras oktatás

A futószáras oktatás során a lovas megtanul helyesen, zártan, elengedetten és egyensúlyban ülni. A ló önálló irányításának előfeltétele, hogy megtanulja a lovas segítségadásokat és azok alkalmazását. A szükséges futószáras alkalmak száma az oktatáson való részvétel rendszerességétől és gyakoriságától, illetve az egyéni képességektől függ. 

Osztálylovaglás

Önállóan lovagolhat az a lovas, aki egyensúlyban ül könnyű- és a tanügetésben, képes a lovat irányítania lépésben és ügetésben, és a segítségadás alapjait elsajátította. A lovas megtanulja a lovardai alakzatokat, ívek és körök lovaglását, a jármódok szabályozását, átmenetek lovaglását  lépés és ügetés jármódban. A vágta feltétele a stabil, elengedett tanügetés. A vágtabeugratás és felvételek segítségadásai után, majd mindhárom jármódban a helyes ülés és a lovasérzés elmélyítése a cél.

Iskolalovaink

Póniktól a nagylovakig

Dudika
Sári
Szultán
Kármen

Életképek a lovasoktatásról