Lovasoktatás
Egészen a kezdetektől a haladó lovasoktatásig

Lovasoktatóink

Ha lovagolni szeretnél, hívd őket!

Sághi Judit

Tel.: 20/221-6484

Oktatás: kedd, péntek, szombat

Bessenyei Anna

Tel.: 30/862-5454

Oktatás: szerda, csütörtök, vasárnap

Kezdő lovas oktatás

Sétáltatástól a vágtáig

Sétáltatás

Óvodásoknak, kisiskolásoknak javasoljuk az első lovaglások alkalmával a 15 perces sétáltatást. A foglalkozások alkalmával a lovas megszokja a ló mozgását, megtanul kapaszkodás és kengyel nélkül biztonságosan egyensúlyban ülni a lovon. A sétáltatás célja, hogy a különböző feladatok által a gyermek alapvető tornagyakorlatokat bátran végre tudjon hajtani.

Futószáras oktatás

A futószáras oktatás során a lovas megtanul helyesen, zártan, elengedetten és egyensúlyban ülni. A ló önálló irányításának előfeltétele, hogy megtanulja a lovas segítségadásokat és azok alkalmazását. A szükséges futószáras alkalmak száma az oktatáson való részvétel rendszerességétől és gyakoriságától, illetve az egyéni képességektől függ.

Kezdő osztály

Önállóan lovagolhat az a lovas, aki egyensúlyban tud ülni könnyű- és a tanügetésben, képes a lovat irányítania lépésben és ügetésben, és a segítségadás alapjait elsajátította. Az osztályban lovaglás során továbbjavítjuk a lovas ülését. A lovas megtanulja a lovardai alakzatokat, ívek és körök lovaglását, a jármódok szabályozását lépés és ügetés jármódban.

Haladó lovas oktatása

Díjlovaglás és díjugratás feladatok, tereplovaglás

Haladó osztály

A kezdő osztályban már elsajátított gyakorlatok finomítása kap hangsúlyt könnyű- és tanügetésben. A vágta feltétele a stabil, elengedett tanügetés. A lovas megtanulja a vágtabeugratás segítségadásait, majd mindhárom jármódban a helyes ülés és a lovas érzés elmélyítése a cél. A haladó osztályban a díjlovas és a díjugrató versenyfeladatok előkészítése és gyakorlása is helyet kap.